Ανανέωση της συνεργασίας με το Μέλι Αττική

melisotrofia

Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Μπούκης και οι εκπρόσωποι της εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – .Α ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ «ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ».

Ο κ. Μπούκης αρχικά δήλωσε πως «…σήμερα η Τράπεζα μας βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση ενός πολύ επιτυχημένου μοντέλου συμβολαιακής μελισσοτροφίας που εφαρμόζει η Τράπεζα μας σε συνεργασία με την ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – .Α ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ, ή όπως όλοι καλύτερα την ξέρουμε ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Ο κλάδος της μελισσοκομίας σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και ειδικότερα στην περιοχή μας, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της και της βιοποικιλότητας της, παρουσιάζει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια και θα λέγαμε πως μπορεί να αποτελέσει έναν από τους τομείς που μπορούν θα συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης καθώς η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων της περιοχής μας, αλλά και η φήμη τους, στο εσωτερικό της χώρας αλλά και διεθνώς, αποτελούν εχέγγυα για τη ανάπτυξή της.
Η Τράπεζα μας ξεκίνησε την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος συμβολαιακής μελισσοκομίας τέλη του 2015, παρέχοντας στήριξη και κεφάλαια σε αρκετούς συνεργάτες-μελισσοκόμους του ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗΣ, εκ των οποίων αξίζει να αναφερθεί πως αρκετοί από αυτούς είναι νέοι και σε ηλικία και σε έτη δραστηριοποίησης με την μελισσοκομία. Πέρυσι κατευθύναμε ένα σημαντικό κονδύλι προς αυτήν την κατεύθυνση, με πάνω από 30 ωφελούμενους και τώρα είμαστε σε θέση, μετά την πιλοτική εφαρμογή του και αφού έχουμε βρει τον ακριβή μηχανισμό που αφενός διευκολύνει την λειτουργία της επιχείρησης και αφετέρου διασφαλίζει την Τράπεζα, να τον επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο.
Στην εκπλήρωση του συγκεκριμένου σκοπού θα βοηθήσει και η συμμετοχή της Τράπεζας μας σε μια σειρά προγραμμάτων διευκόλυνσης πρόσβασης σε χρηματοδότηση, όπως οι δανειοδοτήσεις EaSI που δίνονται μέσω της συνεργασίας της Τράπεζας μας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) αλλά και τα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που θα ανακοινώσει σύντομα το ΕΤΕΑΝ.
Από την πλευρά της εταιρείας ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ τοποθετήθηκε ο κ. Πίττας Γεώργιος λέγοντας πως «…είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την μέχρι τώρα συνεργασία μας με την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας καθώς προκύπτει ένα μοντέλο που ικανοποιεί απόλυτα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η περιοχή σας και ιδιαίτερα ο ορεινός της όγκος προσφέρεται για παραγωγή μελιού υψηλής ποιότητας, μοναδικής θα έλεγα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Σε αυτήν την ποιότητα η εταιρεία μας προσθέτει υπεραξία, χάρη στην τεχνογνωσία που έχει συσσωρεύσει στα 90 χρόνια λειτουργίας της και στα κανάλια διανομής που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια και έτσι μπορεί να φτάνει το μέλι των παραγωγών της περιοχής σας σχεδόν σε όλες τις αγορές του εξωτερικού. Να αναφέρουμε ενδεικτικά πως, πριν από λίγα χρόνια ξεκινήσαμε με 50 τόνους ντόπιο μέλι από την περιοχή σας και πλέον έχουμε ήδη ξεπεράσει τους 450, ενδεικτικό της δυναμικής που παρουσιάζεται.»
Στην συνέχεια το λόγο πήρε η υπεύθυνη πωλήσεων της εταιρείας κα. Πίττα Αλεξάνδρα τονίζοντας πως η συνεργασία με την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και τους παραγωγούς της περιοχής είναι στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία και πως στο προσεχές μέλλον θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στην περιοχή μας.

Υπηρεσίες My-Banking

e bankinge - Banking
Εγγραφείτε Τώρα!! Διαχειριστείτε άμεσα τους λογαριασμούς σας...


sms alertSMS alert
Εγγραφείτε Τώρα!! Ενημερωθείτε άμεσα για υπόλοιπα λογαριασμών...

Τοποθεσία

world karditsa ImgID1

Τα γραφεία μας βρίκονται στην Καρδίτσα

Ταλιαδούρου & Κολοκοτρώνη (Εμπορικό Κέντρο Καρδίτσας).