Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2014

20-21 Νοεμβρίου 2014

«Τεχνόπολις», Πειραιώς 100, Γκάζι

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2014,διοργανώνεται Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου και την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Στόχος του Φόρουμ είναι η παροχή πληροφόρησης, η διάδοση καλών πρακτικών και μοντέλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η προώθηση της συνεργασίας και δικτύωσης των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και συνεργατικών επιχειρήσεων, καθώς και η ανάπτυξη θεσμικών και πρακτικών εργαλείων για την εδραίωση, χρηματοδότηση και βιώσιμη λειτουργία τους στην Ελλάδα.

Τις διήμερες εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν οι: “Άνεμος Ανανέωσης” - Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, 180 Μοίρες - Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, BENISI - Scaling Social Innovation, Δίκτυο Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (SES Net),Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ ΕλλάδαςImpact Hub Athens και Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Το Φόρουμ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,του BMW Foundation Herbert Quandt,της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος και του INNOVATHENS – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας  της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Βασικές θεματικές του Φόρουμ:

- Oι κοινωνικοί εταίροι στηρίζουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα (τομείς και καλές πρακτικές συνεργασίας τοπικής αυτοδιοίκησης/κοινωνικών επιχειρήσεων, χρηματοοικονομικά εργαλεία, μοντέλα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικών επιχειρηματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό)

- Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, Κτίριο INNOVATHENS

Δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης των κοινωνικών επιχειρήσεων

(βιώσιμες δημόσιες προμήθειες, προοπτικές ενεργειακών συνεταιρισμών για βιώσιμη ενέργεια, εργαλεία και μέθοδοι για τη μέτρηση του κοινωνικού αντίκτυπου της κοινωνικής επιχείρησης)

Στις προγραμματισμένες συζητήσεις και τα εργαστήρια συμμετέχουν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται με διαφορετικές οπτικές στο πεδίο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας: κοινωνικοί επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συνεταιριστικών χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, ερευνητές και ερευνήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις επιτυχημένων κοινωνικών επιχειρήσεων από το εξωτερικό στο Αμφιθέατρο του 9.84 καιτην Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου θα οργανωθεί σε ειδικό χώρο (market place) του INNOVATHENS έκθεση, όπου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι κοινωνικών – συνεταιριστικών επιχειρήσεων και ευρωπαϊκών ομοσπονδιών και δικτύων, με στόχο την αλληλο-ενημέρωση, πληροφόρηση και δικτύωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμαεδώ

Επικοινωνία

Άνεμος Ανανέωσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Tηλ. 2310 282829

Impact Hub Athens: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

SES Net: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

180 ΜοίρεςΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.